ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Беларуси спечелиха световното клубно първенство по фидер риболов

„У дома и стените помагат“. Популярната поговорка помогна на беларуския отбор „Feeder.by“, който стана световен клубен шампион по риболов на фидер. Домакините спечелиха първенството, провело се на гребния канал в Заславъл. Втори завършиха германците от „ASC-Hanse Stipper“, а трети е тимът от Холандия „Preston Innovations“. Българският представител „Лебед“ (Бургас) финишира 18-ти от общо 22 участващи клуба.

В хода на двудневната надпревара стана ясно, че за призово класиране ще са нужни поне няколко платики по 1,5-2 кг, каквито има в канала, но са трудни за събиране и още по-трудни за хващане. Очевидно домакините са изучили тънкостите на този риболов и се справиха най-добре, въпреки че имаха сериозна конкуренция в лицето на немския отбор.

Българската група беше в състав Александър Дерменджиев, Калин Запрянов, Петър Лазаров, Родан Цанев, Стоян Стоянов и Цветомир Петров. От нашите най-добре се представи Петър Лазаров, които имаше четвърто място в сектора си. Като цяло обаче се вижда, че в тази сравнително нова риболовна дисциплина има какво да учим от най-добрите, поне що се отнася до отборната тактика.

Втората голяма международна изява на елита на фидеристите ще е на 7-8 юли в италианския град Остелато. Там ще се проведе световното първенство на нациите.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ