ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Борислав Бечев отпразнува 60-годишния си юбилей в тържествена обстановка

Димитър КОНСТАНТИНОВ

На 10.06.2018 г. управителят на фирма „Сокол-БЛРС“ инж. Борислав Бечев отпразнува своя 60-годишен юбилей в тържествена обстановка в своя роден край. Честването се проведе в хотел „Св. Екатерина“ в курорта Рибарица. Общият брой на гостите бе 139. Сред тях бяха председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев, главният секретар на Националната организация Даниел Тошков, бившият председател на НЛРС-СЛРБ инж. Иван Петков, голяма част от членовете на УС на НЛРС-СЛРБ, екипът на „Сокол-БЛРС“, част от щатните служители на НЛРС-СЛРБ, съпругата и двамата му синове, роднини, приятели, състуденти от Лесотехническия университет, дългогодишни колеги.

Ето какво заяви юбилярят в началото на тържеството: „Поднасям искрени благодарности на всички, които сте днес тук на моя юбилей. Вие сте част от мен, вероятно и аз съм оставил малка част от мен във вас. Ако някой ме попита защо е необходимо това внушително тържество, ще му отговоря, че обичам да ям агнето с приятели, а не да ръфам кокалите някъде встрани сам.

На младите хора, които са немалка част от нашата група, искам да кажа: бъдете упорити, вървете по стръмния път нагоре, по-малко използвайте в речника си изразите „Не знам“, „Не мога“, бъдете позитивни.

На хората, с които работя, съм известен с това, че понякога съм малко груб, но винаги съм се стремял поставените задачи да се изпълнят в най-кратки срокове. Понякога това ми е пречело, но така съм устроен.“

След встъпителното слово на инж. Бечев думата взе съпругата му Ани. Тя каза следното: „Заедно с Борислав сме 27 години. Имаме две прекрасни деца. Ако трябва да определя живота със съпруга си като някой от четирите сезона, бих го окачествила като едно вечно лято – с много бури, които бързо идват и бързо си заминават. Надявам се и в бъдеще да бъде така. Затова му пожелавам оттук нататък да бъде малко по-кротичък. Като човек определям съпруга си като кълбо от дим и огън. Всички бягат от огъня, но без огъня не можем. Той е нашата топлина, той е нашата надежда.

Освен дълголетието на орлите, ще пожелая на него и на нашето семейство един друг вид дълголетие – този на британското кралско семейство.“

Председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев поднесе като подарък на юбиляря картина, почетен знак за заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ и плакет. Той заяви следното: „Познавам господин Бечев от 2007 г., когато започнах работа в Националното ловно-рибарско сдружение. За този 11-годишен период съм си изградил мнение за него, че е един изключително отдаден човек – на семейството, работата и каузата на Националната ловна организация. Затова му изказвам искрени благодарности. С неговото трудолюбие той успя да утвърди фирма „Сокол-БЛРС“ като основен производител на дивечови птици в страната, която от своя страна е основен инструмент на НЛРС-СЛРБ да води своята природозащитна политика. Разчитаме, че благодарение на неговото упорство няма да допуснем отстъпление от постигнатото.“

Част от програмата на тържеството бе и прожекция на снимки от живота на инж. Бечев от дете до наши дни. Богатата музикална програма включваше традиционен фолклор, евъргрийни, танго и незабравими изпълнения на духовия оркестър на град Етрополе.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ