140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Тервел – Приятелство не само в лова, но и на футболния терен

ЛРГеорГеорги НИКОВ

Интересна проява беше организирана на територията на ЛРС-Тервел – приятелски футболен мач между отбори на ловните дружинки от селата Перловци с председател Николай Пасков и Нова Камена с председател Тодор Вълчев. Десетки бяха зрителите, дошли на игрището край село Главанци, което е към ЛРД-Перловци, за да наблюдават мача, на който главен съдия беше инж. Веселин Влаев, председател на УС на ЛРС-Тервел, странични рефери бяха Иван Чанев, ловен специалист на ЛРС-Тервел и Вълчо Ненчев от дружинката в с. Безмер.

Играха се две полувремена от по 30 минути, като някои от играчите показаха завидно майсторство и издръжливост, пролича физическата им подготовка, дължаща се на многобройните излети и преходи сред дивата природа. Въпреки разликата в демонстрираната кондиция, добруджанските ловци показаха висок дух, колегиалност и силна дружба. И двата отбора бяха със специално ушити екипи. Малчуганите, присъствали като публика, получиха фланелки за подарък. Мачът завърши 1:1.

Първи гол отбелязаха гостите от Нова Камена, а малко по-късно резултатът бе изравнен. Макар и леко изморени, но изпълнени с чувство на задоволство, ловците от двете дружини и техни приятели се събраха на ловната хижа на дружинката в с. Перловци, където купонът премина под звуците на три оркестъра, огласили района с чудесни добруджански ритми и песни. Добрите мезета и питиета повдигаха градуса на настроението и разговорите продължиха дълги часове.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ