140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Янтра изненада с едри бели мрени

Младен ДОБРЕВ

Общо 9 бели мрени между 2 и 3 кг всяка – това е постижението на двама изявени риболовци от състезателния елит при първия за сезона любителски излет на река Янтра, край гр. Бяла.

Единият от тях е добре познато име в риболовните среди – председателят на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов. За уникалния риболов г-н Михайлов беше любезен да разкаже повече, специално пред репортер на „Рибар”:

„С моя колега от великотърновския клуб „Корморани” Пламен Петков и сина ми Георги решихме да проведем целенасочен риболов на бели мрени. Подготвихме се със солидно количество захранка, както и с лепени бели червеи, които да се задържат на дъното в забързаното течение. Това е от решаващо значение при улова на едри бели мрени. Работехме с болонези, с тежки плувки тип „буре”. Хванахме прекрасни борбени риби, с които се снимахме и всички бяха върнати обратно. Даже направихме клип с пускането на улова, за да популяризираме сред рибарската общност принципа „хвани-пусни”. Използвам случая да пожелая „наслука” на всички колеги през новия сезон!”

Още информация за риболовната обстановка в страната ще научите от бр. 24 на „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ