140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

БФРС – риболов на фидер: „Видракс“ с победа на „Копринка“

 

Фидеристите от състава на „Видракс“ спечелиха втория кръг от националния шампионат, проведен на язовир „Копринка“. Същевременно техният лидер Юри Цветков стана индивидуален победител в надпреварата. В отборното класиране на подиума се качиха още тимовете на „Лебед“ – Бургас и софиянците от Майсторски риболов, а в личен план втори и трети станаха Родан Цанев от „Лебед“ и Петър Лазаров от „Вижън“.

Турнирът се проведе с доста интензивен риболов и добри улови на повечето от водещите отбори. Шефът на секцията Александър Дерменджиев коментира, че разковничето на успеха е било в правилното захранване. „В язовира имаше много дребна бабушка, с тегло на рибите по 25-30 грама. Важно беше да се захранва така, че на петното да се събират платики, а не споменатите дребосъци. Отборите, които са напред в класирането, успяха да направят това и логично заеха челните места“, обобщи Дерменджиев.

Първата седмица от юли ще бъде много важна за българските фидеристи, които заминават на световното първенство в Италия. Турнирът ще се проведе на канала в Остелато, където нашите са участвали и преди това, така че имат представа за техниките и тактиките на риболова.

 

Класиране II кръг

1. „Видракс” – 27 н.т.

2. „Лебед” – 32 н.т.

3. „ Майст. риболов” – 38,5 н.т.

4. ЛРД Кърджали – 39 н.т.

5. „Вижън” – 39 н.т.

6. КСР „Олимпик 2002” – 43 н.т.

7. „Моселла” – 44,5 н.т.

8. „При Майсторите” – 53 н.т.

9. „Дренан България” – 56 н.т.

10. „Фидер Т. КСР Сливен” – 68 н.т.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ