140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Сливница проведе традиционния си събор в землището на ЛРД „Златуша-Делян“

Юри ТОЧЕВ

„Традициите са затова, за да се спазват! Добре дошъл на нашия традиционен събор!“ – с тези думи и с неизменната си усмивка ме посреща председателят на ЛРД „Златуша-Делян“  Владимир Пантов, в м. „Бракьовец“ в землището на с. Златуша, които са домакини на тазгодишния събор на ЛРС-Сливница.

Специални гости бяха председателят на ЛРС-Сливница Милко Миланов, специалист по лова на сдружението Петър Костов, както и кметовете на следните общини: Божурище – Георги Димов и Сливница – Васко Стоилов.

Пристигнаха над 300 гости от всички ловно-рибарски дружини в района, а те са 17. И всеки поднесе поздравленията си за отличната организация, която бяха създали домакините. В м. „Бракьовец“, където са заслонът и чешмата на дружината (създадени от ръцете на ловците), има и още два навеса, бетонирани пътеки, както и водопровод, прекаран преди шест години, а сега пътят от селото до заслона е рехабилитиран с 4 т. чакъл, като са запълнени почти всички дупки. Всичко това е доброволен труд от ловци.

Специално внимание беше отделено на две очарователни колежки – Силвия Славова и Даниела Георгиева, които са сред най-активните ловци в района, като всеки изяви желание за селфи и с двете!

Създаде се истинска колегиална ловна атмосфера, където членовете на дружините, можеха да обменят опит, да споделят новостите в лова и риболова, както и да изразят готовността си за откриването на новия ловен сезон!

В своето приветствие към ловците председателят Милко Миланов не пропусна да подчертае груповата дейност относно ловностопанските дела в района, похвали всички дружини за извършената работа и накрая вдигна тост по повод откриването на новия сезон  с думите: „Наздраве! Наслука! И най-вече, без произшествия!“

За доброто настроение се погрижи фолк-певица с акомпанимент, а кръшни хора се извиха по околните поляни!“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ