140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Велико Търново откри ежегодния си събор с турнир в дисциплина „Скийт“

Милка ДЕНЕВА

Както всяка година, традиционният ловен събор, организиран от сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново преди откриването на новия ловен сезон, започна със състезания по ловна стрелба, дисциплина „Скийт”. 50 състезатели от 16 отбора участваха в надпреварата на ловното стрелбище в местността „Картала“. Тук дойдоха много ловци, някои със семействата си. Сред гостите бяха инж. Борислав Бечев, управител на „Сокол БЛРС”, ЕООД, много спонсори, които през изминалите години са помагали за възстановяването на стрелбището и за издаването на книги за историята на сдружението.

Състезанието започна рано сутринта, за да приключи до обяд. Всеки от участниците се стремеше да уцели колкото се може повече панички, за да заеме по-предно място в класирането. Крайните резултати бяха обявени от главния съдия м.с. Пламен Филев, национален състезател по ловна стрелба. Първото място заслужено зае отборът на ЛРД-Емен, второто – ЛРД-Арбанаси и третото – ЛРД-Ново село. Индивидуално най-много панички уцели Васил Владов от Аранаси, следван от Христо Гаврилов от с. Церова кория и Борислав Йорданов от с. Дичин. Сред наградените беше и най-младата състезателка, 20-годишната Йордана Папазова от ловната дружина в с. Емен. Както всяка година имаше грамоти и за еколозите, които опазват дивеча, уцелилите най-малко панички. Това бяха на ловните дружини в с. Въглевци и с. Церова кория.

Наградите – купи и медали, бяха връчени от инж. Борислав Бечев, проф. Георги Камарашев, заместник-кмет на Велико Търново, и Димитър Йорданов, председател на ЛРС-Велико Търново.

На събора беше представена книгата „От началото до наши дни. Ловното движение във Великотърновско”.

Борислав Бечев поздрави търновските ловци, като им пожела здраве и много успехи през новия ловен сезон. Той не пропусна да напомни, че сега задачата е да се обърне сериозно внимание на африканската чума по дивеча. Този въпрос трябва да се реши с разума, в кратки срокове. Накрая Борислав Бечев обяви, че „Сокол БЛРС” предоставя безплатно 50 фазанчета на ловната дружина в с. Емен, постигнала най-добри резултати в работата за опазването на дивеча и класирала се на първо място в сдружението по отстрел на хищници.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ