140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

УС на ЛРС-Кърджали проведе открито заседание преди старта на сезона

Валери КОВАЧЕВ

Открито заседание на Управителния съвет на ЛРС-Кърджали се проведе в навечерието на откриването на новия ловен сезон. В него участваха председателят на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” инж. Васил Василев, главният секретар на Националната ловна организация Даниел Тошков, управителят на „Сокол-БЛРС”  ЕООД инж. Борислав Бечев, членът на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ Лютви Юсеин и зам.-кметът на община Кърджали Мюмюн Али.

Председателят на сдружението инж. Васил Дончев запозна присъстващите с официалните становища на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Григор Гогов и на председателя на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев във връзка с откриването на сезона. Той пожела на всички да няма инциденти през сезона, да довършат ловностопанските си мероприятия и  да внимават да не предизвикат пожари. Изтъкна, че най-големият проблем в момента е Африканската чума по свинете и затова трябва да се спазват всички мерки, за да не допусне проникването на заболяването в нашата страна.

Инж. Васил Василев призова за стриктно спазване на мерките за безопасност по време на лов, ловците да бъдат отговорни и грижовни за опазването на българската природа, като спазят инициативата „Без гилзи на полето”. Напомни, че не трябва да се използват звуковъзпроизвеждащи  устройства за привличането на пъдпъдъците, защото това ще бъде пагубно за вида. Той също се спря на превенцията на Африканска чума по свинете и на заплахите за проникването й в България. Съобщи какви са предложенията на НЛРС-СЛРБ към Министерството на земеделието, храните и горите за преработване и допълване на указанията във връзка с превенцията на чумата.

Инж. Васил Василев връчи благодарствени адреси на председателите на ловно-рибарските сдружения в Кърджали и Момчилград инж. Васил Дончев и Лютви Юсеин за участието им в Националния ловен събор в чест на 120-годишнината на Националната ловно-рибарска организация.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ