140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Горна Оряховица отпразнува 120 години

На 22 септември ловци, риболовци и приятели заедно със своите семейства се събраха в местността „Божур поляна” край Горна Оряховица, за да отпразнуват 120 години от създаването на СЛРД „Сидер Войвода”.

Още от ранни зори ловци от цялото сдружение започнаха да се събират пред ловния дом. С шествие и поднасяне на венци пред паметниците на Сидер Войвода и Георги Измерлиев започна празникът.

Гости на събитието бяха: Стойчо Гергьовски – председател на контролния съвет на „Съюза на ловците и риболовците в България“, доц. д-р Христо Михайлов – бивш председател на „НЛРС-СЛРБ“ и завеждащ катедра „Ловно стопанство“ към Лесотехническия университет, инж. Светла Зарева – експерт в Регионална дирекция по горите – гр. Велико Търново, Рачо Рачев – председател на ЛРС-Дряново.

Председателят на ЛРС-Горна Оряховица инж. Йордан Бобонков откри събора и припомни на всички ловци през какво са преминали дедите ни, как във времена на войни и немотия са били единни, не са жалели сили и средства за изграждане на хижи, язовири, волиери и други единствено и само от любов към природата и към дивеча, за да оставят нещо  на идните поколения.

Осветени бяха знамената на дружинките и знамето на сдружението. За настроението се погрижиха оркестър „Оникс” – гр. Г. Оряховица, ДЮФА Българче – гр. В. Търново и Володя Стоянов – Войводата, народният певец Петър Георгиев.

С много песни и хора присъстващите замръкнаха по поляните над Горна Оряховица.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ