ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Съборът на ЛРС-Благоевград събра ловци, семейства и симпатизанти

Кузман ПЕТРОВ

Близо 800 ловци, членове на техните семейства и симпатизанти се събраха на поляните в парк „Бачиново“, за да отбележат големия юбилей и да отдадат почит и признателност на учредителите на ловно-стрелческото дружество в някогашната Горна Джумая преди 107 години. На 120-годишния юбилей на НЛРС-СЛРБ също бе отдадена нужната почит. Бяха изтъкнати основните ценности и традиции, които българският ловец трябва винаги да тачи и опазва.

Съборът беше открит с парад и водосвет на ловните знамена на дружинките, отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим в съслужие със свещеници от черквите в Благоевград. Почетни гости на събора бяха депутатът Кристиан Вигенин, проф. Нино Нинов, член на УС на НЛРС-СЛРБ, бившият председател на Националната организация инж. Иван Петков, проф. Валери Стефанов член на УС на НЛРС-СЛРБ, главният счетоводител Бойка Костадинова, представители на регионални и областни управления и служби в Благоевград.

В емоционално и въодушевено приветствено слово дългогодишният председател на сдружението Иван Василев топло приветства гостите на проявата. Той направи кратка ретроспекция на постигнатите резултати през ловен сезон 2017/2018 г., като подчерта, че първостепенна грижа на 1450-те ловци на сдружението, които стопанисват 89000 ха ловна площ, е била неотменната грижа за изхранването и опазването на дивеча в ловните полета на сдружението. Ловците от 17-те дружинки са разнесли 75 тона царевица и 2200 кг пшеница. На много места от отделни спонсори и дарения са вложени допълнителни количества концентриран фураж. Площите, засети с дивечови ниви, са повече от 200 дка и непрекъснато се увеличават с разнообразни и нестандартни фуражни култури.

Получен бе поздравителен адрес от зам.-министъра на земеделието и храните Атанас Добрев.

На всички маси атмосферата беше празнично приповдигната с много тостове, шеги и закачки. Веселба и настроение, което могат да създадат само ловците.

За доброто настроение се грижеше добре подбраната музикална

програма на оркестър „Унисон“. Радващо и оптимистично е, че събитието се посещава от ловци, семейства и симпатизанти, което показва колко много хора от Благоевградско са свързани с лова и риболова.

 

Четете повече подробности в бр. 38 на в. „Наслука“ от 19 септември.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ