140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

В Дeня на Независимостта

На 22 септември, в деня на Независимостта, ЛРС-София –север проведе традиционния си ловен събор. Десетки ловци и техните гости се събра в ловния дом край село Негован, като ротационен домакин бе 55-та дружината от с. Балша.

Отец Ириней извърши молебен за здраве и освети знамето на сдружението, в приветственото си слово към ловците председателят Веселин Симеонов каза:

„Всички ние сме ловци, природата е необятна, ловът е магия. Всеки от нас, когато отиде на лов, взема любимата си пушка и куче, заедно с другарите си е. В момента ловният сезон на прелетен дивеч е в разгара си, няма констатирани нарушения и инциденти, което е обяснимо, тъй като в нашите дружини царят ред и дисциплина. Предстои откриването и на едрия лов. Знаем, че всички сме изправени пред още едно предизвикателство – настъпващата Африканска чума по свинете. Но съм сигурен, че председателите на дружините и всички наши ловци ще спазват указанията на институциите и ще се справим и с този проблем.“

По време на събора бе проведено и импровизирано състезание по ловна стрелба, като най-добре се представи Марио Колев от 56-та дружина в Нови Искър.

За доброто настроение на празнуващите се погрижиха музикантите от оркестър „София“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ