ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Хонконг: Рибар улови златната рибка във вид на ценно дърво

Звучи като истинска приказка, но е съвсем реална история и се е случила в Хонконг. Главен герой в нея е беднякът Минг Куок от Хонконг. Той издържал семейството си с улов на риба, която продавал на пазара. По нищо не се очаквало животът му да се промени, но се случило истинско чудо. Един път уловът му го довел до пълно отчаяние, защото вместо риба изтеглил с мрежите си голям къс дърво.

Но тъгата му не продължила дълго. Той забелязал, че от дънера изтича жълта течност, приличаща на масло. Минг Куок разбрал в този момент, че е изтеглил с мрежата си нещо изключително ценно, защото в нея се хванало Агарово дърво, което е безценно за медицината и парфюмерията, тъй като то е основна съставка при изготвянето на ароматни вещества.

Рибарят успял да продаде почти веднага дънера за 138 милиона долара. Сега той лови риба само за собствено удоволствие със собствена лодка, която отплава всяка сутрин от собствения му кей, построен около собствената му вила на брега на океана.

Агаровото дърво е много рядко и много ценно тропическо дърво, което при заразяване с плесен започва да отделя и да насища дървесината си с изключително благоуханна смола. Агаровото дърво е почитано като свещено още от дълбока древност и е заемало важно място в живота, традициите и вярванията на много култури, народи и религии.

Fakti.bg

Снимка: Shutterstock

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ