140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Антоново: Шампионски амбиции за дружината в Стеврек

Младен ДОБРЕВ

Ловците от дружината в с. Стеврек, към ЛРС-Антоново, направиха шеметен старт на сезона. За първите шест излета групата с председател Исмаил Акифов е отстреляла общо 18 диви свине. В актива им има и три трофея с по над 200 кг тегло и много стойностни глиги. Трите големи слуки са на Юмер Юмеров и на братята Кязим и Есреф Хасанови.

Какво повече може да се иска като начало на сезона! Ловците от Стеврек са дали много сериозна заявка за шампионското звание в сдружението и ще я отстояват. И още факти от първите излети. Юмер Юмеров има не само най-големия глиган, но е отстрелял вече 4 животни и е водач в листата на дружината за сезона.

Съвестно са подготвили ями, според наложените нови санитарни изисквания и там съхраняват животинските отпадъци. Все пак такава работа им се налага при всеки излет, а както е тръгнало, ще продължи и занапред.

Тук трябва да се уточни, че дружината в Стеврек е голяма и е обособена на две отделни групи, които ловуват самостоятелно. Площта им позволява това – разполагат с 8000 ха преобладаващо смесени гори – широколистни и иглолистни. Из тях пък има обрасли сечища, където е трудно достъпно и животните се задържат по тези места. Имат си и река, която минава току през селото. И двете групи засега показват отлични резултати в лова. Селото не е чак толкова голямо, повечето от ловците живеят и работят в близките градове – Антоново, Омуртаг, Търговище. Всеки обаче има някаква родствена връзка в селото и се чувства на своя територия в горите около Стеврек.

Обширен репортаж за ловците от Стеврек може да намерите в бр. 43 на в. „Наслука“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ