ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Троян запазва традициите в отстрела

От началото на ловния сезон за групов лов са издадени 440 разрешителни за групов лов на дива свиня. Дружинките на селата Борима, Калейца, Дебнево, Черни Осъм и Велчево ловуват и в сряда. Към 31 октомври ловците са отстреляли общо 563 диви свине. При другите видове дивеч реултатите са следните: сърна – 32 бр., благороден елен – 2 бр., вълк – 1 бр., чакали – 188 бр., лисици – 140 бр., пъдпъдък – 603 бр., гривяк – 206 бр.

От началото на ловния сезон са издадени общо 185 разрешителни за индивидуален лов. За сърна те са 124, за дива свиня – 56, за благороден елен – 5.

Подхранването на дивеча се извършва съобразно графиците. Във връзка с изискванията на ИАГ и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) всяка ловна дружинка изгради площадка за обработка на дивеча и яма за изхвърляне на страничните животински продукти. Също така проби от всички отстреляни животни се дават за изследване на Африканска чума по свинете и трихинилоза.

В момента ЛРС-Троян е обявило 340 свободни места за ловци. За целта през 2019 г. ще се организира курс за придобиване право на лов.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ