НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Велико Търново отчете ползване на 150 диви свине от началото на сезона

Милка ДЕНЕВА

От началото на сезона в ловните полета на ЛРС-Велико Търново бяха отстреляни около 150 диви свине. Има доволни от своите резултати ловни дружини, има и недоволни. Помалкият отстрел в сравнение със същия период на миналата година се обяснява с недостатъчно дивеч, малко и недобре обучени кучета, неточни изстрели и по тази причина изпуснати слуки.

С най-добри резултати могат да се похвалят членовете на ЛРД-Ново село. Те отчетоха 21 повалени диви свине. На самото откриване на сезона бяха отстреляни пет животни, а на следващия ден – още шест. После слуката продължи, за да се стигне до 21 екземпляра за месеца. Най-успешният ловец в сдружението към момента е членуващият в ЛРД-Ново село Мерт Чолаков, син на председателя на дружината Йосиф Чолаков.

Като цяло много големи глигани в землището на Ново село няма, но пък надеждата е планът и тази година да бъде изпълнен, макар че след началото дивечът е понамалял, както обяснява Мерт Чолаков.
Добър отстрел през първия месец отчитат и дружините в Балван, Войнежа, Габровци, Килифарево. А на трофейни глигани с големи глиги се зарадваха и Дончо Донев от Вонеща вода. През октомври обаче нямаха сериозна слука дружините във Велчево, Емен, Момин сбор, Присово, Пчелище, Ресен, Русаля, Самоводене, Шемшево, които очакват сериозен отстрел по-нататък, за да помогнат да се реализира планът на сдружението.

Четете повече подробности в бр. 46 на в. „Наслука“ от 14 ноември.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ