ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Попово: На първия сняг – страхотен лов в Голямо ново

Младен ДОБРЕВ

Лъжливото село – така казват на село Голямо ново в Търговищка област. Защото не било нито голямо, нито ново. Това си е чиста закачка, но при ловната дружинка, членуваща към поповското сдружение, няма лъжа и измама. Хората са сериозни, отговорни и трупат активи в лова.

Веднага след първия паднал и задължал се сняг направиха много силен излет, като отстреляха 4 животни. Атрактивният им председател и голям зевзек Неджатин Салиев разказва за перипетиите на този зрелищен лов, защото има много за разказване.

„Организирахме гонка в м. „Хисарлъка“. Първо кучкарите вдигнаха прасе. Юсеин Селимов е точен и се разписа буквално на старта на лова. Момчетата продължават натам и скоро се натъкват на цяла сюрия, която се насочва към пусиите. Започна стрелба, при която Красимир Данаилов повали две животни, а Илиян Манев още едно. Междувременно и кучетата влязоха в схватка с развилнелите се глигани и едно от тях става свидна жертва.

Отдавна чакахме това време – да можем да ловуваме на зимен декор. Хем следите в снега личат, хем има по-добра видимост и може да се стреля от по-голяма дистанция. Даже сега сме амбицирани да гоним челниците в сдружението, вече не са много пред нас…“

Още от преживените емоции на поповските ловци – във в. „Наслука“.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ