140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

НЛРС-СЛРБ отпразнува Никулден с официален коктейл и пресконференция

Днес – 6 декември, православните християни празнуват Никулден и отдават почит към светеца Николай Мирликийски, покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на банкерите, на семейството и рода. Ръководството на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ почете светлия празник с пресконференция и официален коктейл, на който присъстваха председателят инж. Васил Василев, главният секретар Даниел Тошков, именитият писател и общественик Лазар Мурджев – член на УС на НЛРС-СЛРБ, редакторската колегия на съюзните издания сп. „Лов и риболов“ и в. „Наслука“ и интернет портал www.divoto.bg, както и журналисти от редица медии:

Зоя Велинова – БНТ

Васил Ташевски – в. “Монитор”

Екатерина Стоилова – сайт Sinor.bg

Иван Бакалов – e-vestnik

Димитър Бежански и Любомир Методиев – БНР

Любомир Николов – ловец, писател 

Маргарита Димитрова – журналист

Тома Иванов – Българска армия

Анета Божидарова,  Стоян Раданов (оператор) – Агро TV

Паулина Йоргова –  Агрозона

Пресконференцията бе открита от председателя на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев. Той запозна присъстващите с актуалните приоритети на Националната организация и предстоящите планове за получаване право на стопанисване на рибния ресурс в повече водоеми в страната. Също така той посочи положителни примери на сдружения от системата, които вече успешно развиват риболовния спорт както сред подрастващите, така и при мъжете и жените. Вече 15 години се провежда и Националният турнир за деца под мотото „Детето риболовец може без дрога“. Надеждите са в бъдеще все повече подрастващи да започнат да практикуват риболовния спорт.

Инж. Василев подчерта, че тази година се проведе ХIII-ият Национален ловен събор, с който бе честван 120-годишният юбилей на Националната организация. Той се състоя в околностите на с. Ведраре до град Карлово.

В своето официално приветствие председателят на Националната организация инж. Васил Василев поздрави гилдията със следното слово:

Уважаеми колеги, риболовци!

Днес е светъл християнски празник – Никулден. Празник, в чест на свети Николай Чудотворец – покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на банкерите, на семейството и рода.

Нека на този ден почетем светеца подобаващо, да седнем край богата трапеза, да се съберем с роднини и приятели, да се повеселим. Да съхраним традициите, завещани ни от първостроителите на Националната организация. Защото празниците са затова – да ни събират и сплотяват. Стига сме се делили на свои и чужди, стига с това разделение и неприязън, каквато не е типична нито за ловци, нито за риболовци. Да бъдем заедно и в празника, и в делниците, защото само единни можем да бъдем силни и да отстояваме интересите си в тези трудни времена.

Честит празник!

Васил ВАСИЛЕВ, председател на УС на НЛРС-СЛРБ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ