НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Инж. Васил Василев бе избран за вицепрезидент на Европейската ловна федерация

Председателят на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев беше избран единодушно за вицепрезидент на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) от членовете на Генералната асамблея, която заседава днес в Брюксел. В 12-членния управителен орган на FACE той ще представлява интересите на ловците от европейския Югоизточен регион, в който влизат ловните организации на България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Турция. Председател на федерацията е Торнбьорн Ларсон (на снимката в дясно).

Създадена през 1977 г., FACE обединява организации от 37 европейски държави, представляващи 7 милиона членове. Мото на организацията е „Гласът на европейските ловци“. Генералната асамблея днес прие за нов член ловната организация на Исландия, а в европейското ловно семейство се завърна и Испания.

Тясно свързана с FACE е интерпарламентарната група „Биоразнообразие, лов и селски райони“, чиято дейност ще бъде подновена и в мандата на новия Европейски парламент. Известна още като „Ловната група“, тя е създадена през 1985 г. и обединява евродепутати от различни политически семейства, които се интересуват от въпросите на лова и устойчивото управление на природните ресурси. На преучредителното събрание вчера заявления за членство в групата подадоха и българските евродепутати Асим Адемов (Европейска народна партия), Петър Витанов (Прогресивен алианс на социалистите и демократите), Атидже Алиева-Вели („Обнови Европа“), Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков („Европейски консерватори и реформисти“).

В търсене на подкрепа за каузите на ловната общност в България, преди събитието председателят на СЛРБ проведе срещи и с евродепутатите Андрей Ковачев (ЕНП), който е заместник-член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, и Иво Христов (“Социалисти и демократи”) – заместник-член на същата комисия, а също и на комисията по рибно стопанство.

Вечерта на 10 септември, по покана на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, инж. Василев посети изложба, посветена на 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция и началото на българския парламентаризъм, която бе открита в сградата на Европейския парламент в присъствието на председателя му Давид Сасоли.

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ