140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД-Гърчино вдигна летвата високо

Ловците от селата Гърчиново и Горско Абланово приключиха 2018 г. успешно. На последния им съвместен излет падна глиган, ударен от гонача Ивелин Иванов. Ловували са в м. „Терасите“, където предварителното разузнаване е показало, че има животни. Първата гонка завършила без успех, но на втората късметът ги споходил.

Ето какво се случило в този ден. Гоначите влизат с кучетата в старо сечище. Трудно е за преход, гъсталак отвсякъде. Но си знаят, че има ли наблизо диви свине, там ще са. Ивелин е готов да стреля по всяко време, въпреки минималната видимост наоколо. Леко изненадан е при вида на глиган на близко разстояние, но няма време за умуване. Наясно е, че разполага със секунди, за да реагира адекватно. Вдигна пушката и пуска два изстрела, по възможно най-бързия начин. Глиганът потъва в гъсталака, но няма как да избяга. Засегнат е смъртоносно с единия изстрел и след 50 м пада.

Достоен завършек на старата година и солиден актив от 18 диви свине за ловците от двете дружини. Ловците от с. Водица имат 25 бройки, силен сезон реализират в селата Ломци, Глогинка, Голямо Ново.

Междувременно в сдружението върви и лов на фазани. Има ги по тези места, понеже поддържат популацията с редовно разселване. Даже има ловци, които предпочитат именно с пернатите да се надхитрят. Стига само кучетата да са наясно с този по-специфичен лов. С добри кучета слуката е гарантирана. Впрочем до края на януари именно фазаните ще са приоритет в излетите на поповските ловци.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ