ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Бяла, Русенско: Голямо ловно шоу в Беленската гора

Сезонът на свинския лов приключи много динамично за хората от беленското сдружение. Само за двата уикенда от януари бяха отстреляни 53 животни. По месеци отстрелът на диви свине, отчетен в сдружението, изглежда така: септември – 55, октомври – 107, декември 140. Общо са реализирани 355 броя.
По отношение на отминалия сезон, може да се каже, че голямото ловно шоу се е състояло в Беленската гора – това е обширен горист район в близост до град Бяла, попадащ в ловната територия на Първа градска дружина. Ловците са се възползвали в максимална степен от изобилието от дивеч и са натрупали актив от около 80 попадения, което действително представлява впечатляваща цифра.
И на други места са реализирали силни резултати, например в селата Широково, Помен, Могилино. Дългогодишните шампиони от Горно Абланово са „само“ с 20 отстреляни животни, но това си има своето обяснение. При тях забраната за лов с кучета така и не бе вдигната. Отменили я частично, но в територии около Дунав тя си останала и много ловци от сдружението са се почувствали неоснователно ощетени през този сезон.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Сдружение Ловно-рибарско дружество “Сокол” – гр. Бяла
Пощ. код: 7100
Телефон: 7-47-02
Мобилен: 0886 308 625

Реклама

ЛОГО - СЛРБ