ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ветеран показа класа на финала на сезона в ЛРС-Габрово

В края на ловния сезон, Пенчо Колев, който е най-възрастният, най-съхраненият стар ловец на габровската дружинка Кметовци записа слука. На 12 януари той е в групата на колоритния и опитен ловец в дружинката Дончо Георгиев, който е ръководител на лова. Неговата група ловува в ловно поле „Боженци“. Другата група, на Димитър Екимов – председател на дружинката и ръководител на лова, ловува в ловно поле „Цвятковци“. – Разгънато на 2 колони на подложка
Както обикновено, на ранина ловците се събират в ловната хижа и коментират предстоящия лов. Възниква идея част от тях да излязат и направят обход на района и да засекат къде има влезли и има ли излезли диви свине. Бай Док – Дончо Георгиев, обхожда района над „Шулевата“ заедно с Красимир Цонев. Става видно, че животните са някъде там. Други участници в излета попадат на дири в района на „Цвятковци“. Резултатите не закъсняват. Бай Пенчо, който на 23 септември ще направи 88 г., стреля и неочаквано за годините си, ще каже някой, постига добра слука със сериозен екземпляр. Другата слука в тази група е на Дончо Георгиев. В групата на Димитър Екимов майсторите са също двама – Николай Аянов и Константин Топалов. Това се случва точно в деня, за който е насрочена „Вечерта на гонача“ и сякаш през деня всички вярват, че заради посвещението на гоначите, слуката затрещява по ловните полета на дружинката.
На следващия ден, когато ръководител на лова е Манол Методиев, слуката отново се подрежда в дружинката, само че този път се пада на Иван Тодориев – две животни, и на Андрей Хайтов – едно. Предишната седмица слуката отново е щедра към дружинка Кметовци, като късметът се усмихва на младия ловец Николай Михайлов и на стария по ловен стаж Иван Тодориев.
„Този сезон беше определено по-добър, ако сравняваме миналия и предишните няколко“ – каза Дончо Георгиев.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Чардафон” – гр. Габрово
Пощ. код: 5300
Телефон: 80-37-76
Мобилен: 0888 443 450

Реклама

ЛОГО - СЛРБ