ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Млад ловец от Шумен отстреля 240-килограмов глиган

Един от най-младите ловци в Шуменска област – Илия Нивелинов, регистрира нов рекорд – през уикенда под неговата ловна карабина „Тика” падна 240-килограмов глиган с трофейни глиги в м. „Пясъка”. Той е председател на Ловната дружинка в село Лозево. След изследване в РАБХ-Шумен се установи, че дивото прасе не е болно от АЧС или трихинелоза.
Ръководител на излета бил неговият баща – Нивелин Маринов, също запален и страстен ловец. Той издал инструкциите по безопасност, което е задължително, както и указанията за позициите, пусии, които ловците трябва да заемат.
„Още с влизането в Балкана нашите гоначи забелязаха скорошно движение на диви прасета. А тези следи вдигат адреналина у всеки от нас”, казва Нивелинов.
Към 11.30 ч. проехтява изстрел. След секунди му известяват по мобилния, че негов колега е попаднал на огромен глиган. Животното обаче успява да избяга, а карабината го уцелва в крака. Кучетата продължили да лаят яростно в преследване на дивата свиня. След това излиза на пудията на Нивелинов. Той произвежда изстрел, който се оказва смъртоносен. А животното се строполява моментално. Нивелинов си отдъхва, доволен от слуката, която го е споходила за пореден път. Глиганът бил с огромни размери. Възраст – над 8 години. Нивелинов определя успеха си като резултат от създадената перфектна организация по време на ловния излет. Той благодари на ръководителя, на сърцатия гонач Венцислав Стратев.
24shumen.com

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ