ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Стефан Караджа – Едри глигани за добруджанци

Ловната дружинка в с. Стефан Караджа, която е част от ЛРС-Вълчи дол, от­стреля много добри глигани. Вероятно големите килогра­ми се дължат на многото ца­ревица, която все още стои по добруджанските ниви.

Първата слука за сезона беше на ловеца Димитър Петров, който откри 150-килограмовия глиган в гората и с един куршум го остави мъртъв. Ловните кучета на Димитър Добрев и Йордан Маленков откриха и още по-голяма дива свиня в добруджанското ловно поле – 230 килограмова дива свиня. С бренеке гостуващият ловец от друга дружинка, Пламен Великов, стреля четири пъти от раз­стояние десетина метра в гъстата гора, за да повали огромното животно.

Председателят на лов­ната дружинка в с. Стефан Караджа Добри Митев, казва, че миналата година са били на първо място в сдружението със 17 отстре­ляни диви свине. В момента в ловищата им има голямо движение на тези животни, което дава гаранция, че до края на сезона отново ще има добър успех. Горското сечище е удобно място за популацията на дивеча, а и грижите за него, които пола­гат ловците, ще доведат до хубавите слуки, най-често – едри глигани.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно рибарско дружество “Вълчи дол” – гр. Вълчи дол
Пощ. код: 9280
Телефон: 20-48
Мобилен: 0886 842 608

Реклама

ЛОГО - СЛРБ