ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Велико Търново – Над 200 кг глиган падна в Балкана

В съботния ден на 23 ноември късметлията да се похвали с успешен изстрел се оказа Христо Паришев от ловната дружина в с. Въглевци. Когато кучетата откриват големия глиган и го подгонват, животното се оказва пред позицията на опитния ловец. Той стреля един път, но глиганът не пада веднага, та се налага оръжието да се използва още веднъж. Така че на глигана не му се разминава. А задоволството на ловците е голямо, защото премерено така, на добре преценяващо ловджийско око, отстреляната свиня тежи повече от 200 кг. А пък глигите му надхвърлят 20 см и Христо Паришев с право заявява пред другите участници в ловния излет, че ще ги обработи и предаде за оценка с твърдата надежда, че ще вземе за тях медал.

Другият ден, неделя, също донася слука на въглевските ловци – отстреляни са още три диви прасета, едното от които поваля председателят на сдружението Димитър Йорданов. Е, животните не са големи като съботния глиган, но пък са три. Така че дружината се приближава съвсем сигурно към изпълнението на плана си за отстрела.
Освен дивите прасета в неделния ден ловците виждат и вълци – три екземпляра. Има ги в този район на Балкана от доста години и мъжете се надяват освен глигани по-нататък да повалят и такъв хищник.

Милка Денева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1884″ – гр. Велико Търново
Пощ. код: 5006
Телефон: 62-41-43
Мобилен: 0878 690 169

Реклама

ЛОГО - СЛРБ