ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД – Изворово – Успехите се повтарят

Традиция са добрите слуки, които има в лова дружинката на село Изворово, която е част от ЛРС “Сокол” в град Антоново. Това естествено се дължи на постоянните грижи и редовното подхранване на дивеча. Председателят Захарин Петров споделя, че за двата месеца от сезона са отстреляни над трийсетина прасета и в ловищата на Тузлука има добра популация, като голяма част от слуката е на едри глигани.

 “Най-голямото животно се оказа над 250 кг, с добър трофей. По него стреля два пъти ловецът Чавдар Димов, а след като излиза раненото животно срещу сина му Петър Димов, той му изпраща точен куршум в челото. Вътре в гората здравия глиган го откриват кучетата на Юлиян Сотиров, животното убива едното и ранява другия четириног помощник. Няколко ловци се затрудниха при товаренето на глигана, който беше закаран на ловната база на дружинката. Цялата му глава беше дадена за обработка и ще стане като добър трофей”, казва Захарин Петров.

 Миналия сезон дружинката имаше отстреляни 55 диви прасета, а за двата месеца на тази година вече са над трийсетина и ловците се надяват, че ще бъде надхвърлено значително миналогодишното постижение, защото на всеки излет имат успехи.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол – 2001” – гр. Антоново
Пощ. код: 7970
Телефон: 22-54
Мобилен: 0887 401 332

Реклама

ЛОГО - СЛРБ