ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Гълъбово – 8 чакала отстреляни в ЛРД-Опан за един ден

С много адреналин заради добрата слу­ка е приключил груповият лов на хищници в района на ста­розагорското село Опан. Местната ловна дружина членува в състава на ЛРС-Гълъбово, а за този излет са се отзовали и гости – опитни ловци от близките градове Стара Загора и Димитровград.

В хода на деня са провели няколко гонки, като в крайна сметка са отстреляни общо 8 чакала. Групата на гостите, с гордост наричаща себе си „Чумата на чакалите“, също е показала завидни умения. В една обрасла местност в бли­зост до селото са вдигнати 5 чакала, като и петте са падна­ли под точните изстрели на очакващите ги ловци. Това се казва стопроцентова ефективност. Като отличници в лова са се изявили Стойчо Иримиев с три повалени чакала и Петко Грудев – с две попадения.

Председателят на дружинката в близкото село Димитри­ево Стойчо Кънчев също е бил сред гостите и с удоволст­вие сподели пред в. „Наслука“ за тази голяма слука. И до­бави още нещо интересно. Тяхната дружина също наскоро е провела групов лов на хищници, при който са отстреляли 4 чакала и 3 лисици.

А за групата „Чумата на чакалите“, в която той сам участ­ва, добави някои любопитни факти. Всичките са изявени душмани на хищниците и неуморно прочистват терените в Старозагорско – за да дадат повече шансове за оцеляване на дребния дивеч. Ловуват и в свотие дружини, но често са на гости на познати и приятели. Отзовават се, щом се налага избавяне от намножили се хищници. Там, където минат – чакали почти не остават. Така се е родило и звуч­ното прозвище, с което ги знаят в местните ловни среди.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество – гр. Гълъбово
Пощ. код: 6280
Телефон: 6-40-06
Мобилен: 0877 040 109

Реклама

ЛОГО - СЛРБ