НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Велики Преслав – Добър сезон, но с тревога за следващия

лов велики преслав

Много добър беше изминалия сезон за ловците от ЛРС-Велики Преслав, чиито отчет показа, че са отстреляни 416 диви прасета, което е над 90 на сто от предвиденото по план.

” От петнайсетина години не сме имали толкова голяма слука и това ни радва много” – заяви председателят на сдружението Юрий Лозанов.

Деян Танев със своя хубав глиган, който му донесе бронзов трофей

С най-големи успехи са ловците от дружинките в старопланинското село Веселиново, които отчитат 86 броя, а тази от герловското село Ловец са с 60-тина диви прасета. След тях е първа градска дружинка от Велики Преслав. Има и много добри глигани, които донесоха хубави трофеи на ловците. На този фон обаче те казват с тревога, че не ги чакат по-добри времена в следващите сезони, защото напредващото заболяване от Африканската чума по свинете се отразява на популацията.

Дружинката в село Имренчево също отчита забележителни успехи, като през сезона са отстреляни 29 диви свине. Председателят й Юрий Лозанов, който е и председател на ЛРС-Велики Преслав, казва много хубави думи за проведените излети и за тяхната организация. След като има и качествени четириноги помощници, успехите са налице.

лов велики преслав
Обработените глиги са запазени като спомен

С най голям отстрел е ловецът Деян Танев, който е повалил 12 диви прасета, негови са двата глигана от по над 200 килограма. Единият с 22 см глиги му донесе бронзов трофей, а вторият, който е с 23 см, също му е много хубав спомен. “От няколко години съм ловец в дружинката и този сезон ми донесе най-голямата радост”, казва ловецът. Той допълва, че има отстреляни още три диви прасета, като гост на излетите на други дружинки, а на -големият глиган е отстрелял в ловището на село Кочово – теглото му е 160 килограма.

“Тъй като имаше много площи с царевица, животните бяха добре охранени, като обикновено теглото им бе над 130 кг”, допълва Юрий Лозанов.

Георги Ников

 

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество – гр. Велики Преслав
Пощ. код: 9850
Мобилен: 0892 462 343

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ