НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ДГС-Тетевен – Бременна кошута е убита от рецидивисти бракониери

бракониери тетевен

На 11 май бракониерите Георги Георгиев, член на дружината в с. Рогозен към ЛРС-Оряхово и Марсел Милчев от дружината в с. Рибарица към ЛРС-Тетевен отсjрелват бременна кошута на територията на ДУ „Вежен” . Жестокото престъпление към дивеча този път намира възмездие.

ЛРС-Монтана – Задържаха бракониери, убили два сръндака

В официалното съобщение на „Югозападно държавно предприятие“-Благоевград се казва:

„Труп на отстреляна бременна кошута е намерена от служители на ДГС-Тетевен след бракониерски лов. Зверското деяние е установено след подаден сигнал. Извършено е в близост до асфалтов път на изхода на с. Рибарица в посока с. Шипково, в района на Дивечовъден участък „Вежен”, попадащ в границите на териториалното поделение на ЮЗДП.

бракониери тетевен

В рамките на 24 часа след предприетите незабавни и адекватни съвместни действия от служители на РУ-Тетевен, Районната прокуратура и ДГС-Тетевен извършителите са установени и задържани в следствения арест на полицейското управление. Оказва се, че това са двама системни бракониери, които през последните месеци са следени постоянно, но въпреки това всеки път са успявали да се измъкнат. При направения обиск в домовете им е иззета незаконна гладкоцевна ловна пушка с боеприпаси. На нарушителите са повдигнати обвинения по Закона за лова и опазване на дивеча и са образувани досъдебни производства.”

Белоградчик – Бракониери отстреляха дива свиня, заловиха ги

бракониери тетевен

Специално за сайта SLRB.BG  директорът на ДГС-Тетевен инж. Дочо Дочев сподели:

„От два месеца организираме денонощни дежурства от наши служители. Наблюдавахме райони с концентрация на регистрирани нарушения като разчитаме и на сигнали на местни жители от тетевенските села Рибарица, Дивчовото, Черни Вит, Васильово. На няколко пъти беше забелязван джип Cherokee с въпросните лица и дойде моментът, в който установихме бракониерството. Убийството на бременната кошута, която е простреляна с три сачми в главата, предизвика бързата ни реакция и със съдействието на полицейското управление в Тетевен с главен инспектор Светослав Съев се оказа, че видео камери в с. Рибарица са засекли въпросния джип, след което лицата бяха задържани и направиха пълни самопризнания.”

Открийте ни и във Facebook !

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ