ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД–Ловец – С рекорд в отстрела на диви свине, но с тревога за идния сезон

дружина ловец

Изключително успешен сезон имаха ловците от дружинката в село Ловец, която е към ЛРС във Велики Преслав. Почти във всеки излет отчитаха слука, а в края, когато си направиха равносметка, стана известно, че са завършили с 60 отстреляни диви свине, което е рекорд.

„Една част от тях са много добри и охранени глигани – заяви председателят на дружинката Пламен Параскевов. –  Най-големият глиган тежеше 270 кг и е с 24 см глиги, отстрелян от гостуващ от Варна ловец. Също варненец отстреля вторият по големина глиган с тегло 220 кг и с дължина на зъбите 22 см.“

дружина ловец
Най-големият глиган с хубавия трофей, който отнесе варненски ловец

За този рекорд голям е делът на добрите ловни четириноги помощници на ловците Ерсен Хасанов и Марин Топалов, които откриваха животните в ловищата. Ловците най-често намираха дивите прасета из царевицата край селата Ловец, Конево и Сушина. Една част от тях идваха от резервата “Жълтата локва”, като преплуваха през водите на язовир “Тича” и това ставаше през нощните часове, за да търсят животните храна, а на сутринта се връщаха обратно на спокойствие в горите. Това добре знаеха ловците, които успяваха да ги засичат в ловищата. На индивидуален лов бяха отстреляни 25 броя, а най-голям отстрел има ловецът Стоян Топалов.

“Радваме се на успехите си, но и се тревожим, че за следващия сезон ще бъде трудно, защото АЧС прогони животните и не е възможно да имаме голям отстрел”, категоричен е Пламен Параскевов.

Георги НИКОВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество – гр. Велики Преслав
Пощ. код: 9850
Мобилен: 0892 462 343

Реклама

ЛОГО - СЛРБ