ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ловците от ЛРД-Красава с кураж за следващ тираж

красава лов

С пожеланието “Не губете кураж, до следващия тираж!” си тръгнаха от първия лов членовете на дружинката в брезнишкото село Красава. Този път късметът не беше на тяхна страна. Заради адски топлото време на 3 октомври кучетата не искаха да работят,

шумата пък пречеше на ловците. В събота двайсетина души направиха една гонка в м. “Предел”. Излязоха две прасета, но се изплъзнаха от стрелците. Старият боец Сашо Секиранов уцели една лисица. Имаше и много сръндаци, но ловците ги пазят.

„Има диви свине, защото видяхме много дири от тях, но нямахме късмет”, сподели председателят на дружинката Асен Асенов. По традиция след гонката всички се почерпиха с курбан.

7 диви свине са отстреляни при откриването на сезона в ЛРС-Свиленград

В неделя групата отново излезе, този път в м. “Тумба”.

„Тъкмо бяхме оформили гонката и видяхме да излиза един стар глиган в местността, където вчера ловувахме. Очевидно прасетата бяха там. Ние обаче не се върнахме, продължихме на мястото, което бяхме оградили” – разказаха ловците. Късметът и този път изневерил, но всички се заканиха, че в следващите дни ще наваксат пропуснатото, като ще надминат дружинката в с. Брезнишки извор, която е със слука от 4 прасета още на първия лов.

Дружинката в село Красава стопанисва 4500 ха ловна площ в землищата на седем села. Състои се от три групи с 99 членове.

Ася Асенова

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ