ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Кърджали – Двете групи на ЛРД-Боровица с по един отстрел

боровица лов

Два на нула за нас. Това беше първият коментар на председателя на ловно-ри­барска дружина Боровица към ЛРС-Кърджали Неджми Мустафов след първия излет на групов лов на дива свиня. В събота още преди обяд двете групи повалиха по един гли­ган. Сефтето направи Кямил Садулла. След малко се раз­писа и Бейхан Мюмюн.

„Трябват ни още един-два излета и ще навлезем във форма, имаме отлични куче­та, но още не са в руслото, ос­вен това всичко още е зелено. Има диви свине, въртят се на­около, но ни се струва, че са по-малко от миналата година. Радваме се, че докато бяхме по пусиите видяхме много сърни и елени“, казва Неджми Мустафов.

боровица лов

Вече седем-осем години дружина Боровица е сред лидерите в кърджалийското сдружение по брой отстреля­ни диви свине. През миналия сезон слуката бе 95, неза­помнен рекорд в историята на сдружението. Десет от тях бяха трофейни и оценени с медали – 4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови. И тази ще гони рекорди. За да има добра слу­ка трябват грижи за дивеча, добри кучета и стройна орга­низация“, заключава предсе­дателят на дружината.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ