ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Трявна – Първи трофей в „Бангиите“, падат и чакали

трявна лов

Ловците от тревненското сдружение имат поводи за удовлетворение, макар че сезонът тръгна трудно. Вече падна и първи трофеен глиган, записан в актива на градската дружина. Отстрелял го е Александър Генев по време на гонка в най-силното им ловно поле „Бангиите“. Бил е гонач, когато кучетата са вдигнали животното и е имал късмета да го уцели с първия изстрел. Глиганът е към 200 кг с 20-сантиметрови глиги.

Впрочем, ЛРД-гр. Трявна са най-успешни в отстрела за първия месец от сезона с отстреляни 11 животни, 4 точни попадения има в с. Черновръх, с 2 слуки са ловците от с. Белица. Интересно е да се отбележи, че в землището на с. Станчов хан засега нямат резултат, но има логично обяснение. Там са забелязани следи от вълци и местните ловци вече са се ангажирали с трудната мисия да се срещнат с тях. Те имат и известен опит в тази насока. Припомняме, че Тодор Георгиев от дружината в Станчов хан отстреля два вълка на дубле през миналата зима.

Ръководителят на ЛРС-Трявна Христо Димитров е умерен оптимист по отношение на тазгодишния сезон.

трявна лов

„Всяка година при нас сезонът тръгва трудно. В началото нямаме много диви свине, но през зимните месеци идват от равнинните части на страната и тогава правим по-силни излети – споделя той. – Тази година има много добра жълъдова реколта в гората и това ни кара да очакваме присъствие на животни. Готови сме да ги посрещнем подобаващо.

ЛРС-Велики Преслав – Успешни излети край Камчия

Наред с груповия лов на дивя свиня трупаме активи и с хищници. Не прощаваме на чакалите по време на организираните гонки. А двама от нашите хора, определени за индивидуален лов – Веселин Бонев и Стойко Димитров – са  отстреляли общо 5 чакала досега.

Може би слуката няма да е като миналогодишната, когато отчетохме доста силен сезон, но и на това сме доволни, предвид сложната обстановка с разпространението на Африканската чума по свинете в страната.“

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ