ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС–Велико Търново – АЧС стопява стадата от диви свине

велико търново лов

В началото на груповоя лов за диви свине  ловците от ЛРС-Велико Търново се надяваха, че както обикновено със застудяването дивите свине ще се увеличат и ще дойде голямата слуката. Но явно Африканската чума по свинете си е взела и продължава да взема своето и от не една ловна дружина се оплакват, че все още нямат първи отстрел за този ловен сезон.

2019 година беше много добра за сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново и ловният сезон приключи с преизпълнен план за отстрела на диви прасета. А сега от началото на свинския лов се отчитат едва тридесетина повалени такива животни. Слаби са резултатите и в такива традиционно добри дружини като в с. Въглевци, гр. Килифарево, които досега винаги са били начело по резултати в сдружението. По-добре се представят ловците от Русаля с пет отстреляни диви свине, Момин сбор – четири, Леденик, Шемшево, Хотница – по три. Има и големи глигани – с по 250 кг се похвалиха дружините в Арбанаси и Присово, 150 кг – в Русаля.
Показателно е, че във фейсбук сега рядко могат да се видят снимки от успешни ловни излети.

ЛРС-Трявна – Първи трофей в „Бангиите“, падат и чакали

Логично е при това положение дружините да се ориентират към птичия лов. По-сериозни са ловните излети за фазани, но при водоплаващите не е така, може би защото тези птици все още не са долетели масово от север.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ