ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

285-килограмов  глиган отстреля дружината от с. Николово

николово лов

Успешен бе последният ловен излет за дружината в хасковското село Николово с председател Андрей Проданов. В късните  неделни  часове  на 29 ноевмври точният изстрел от карабината на Талиб Ялмаз   с патрон  308 Уинчестър повали  285-килограмов  глиган.

ЛРД-Змейно – Резултатите са под очакванията

Въпросното животно се е превърнало в легенда  за местните ловци. Те го дебнат от 17 години, вървят по следите му, но то все им убягва. Заради това, че винаги надхитрява своите преследвачи, ловджиите  му слагат прозвище  „Професор Соломон”, разказва Костадин  Костадинов. Този път обаче глиганът явно бил доста  изморен,  минал на разстояние около 20 метра от ловеца, когато бил уцелен. Седем ловци  с труд повдигнали   грамадното животно. Взети са задължителни проби за изследване заради опасността от африканска чума.

Това е истински трофей, кандидат за златен медал, коментира  доволно дружината. Същия ден  е отстреляно още един глиган – 140 кг. Още  на първия ловен излет  открихме с два глигана и те са претенденти за медали, припомнят ловците.

николово лов

ЛРД-Николово, както и останалите  в състава на ЛРС-Хасково, не забравя да спазват всички изисквания да пазят себе си и колегите си от евентуални заразяване с Covid-19. Безопасността е на първо място, напомня ръководството.

Златка Михайлова

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ