НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

18 чакала и 5 лисици са отстреляни на групов лов за хищници в ЛРС-Стралджа

стралджа лов хищници

Незабравим групов лов на хищници се проведе на 16 януари в ловностопанските райони на дружините Стралджа 1 и 2. Деветдесет и пет запалени по лова на хищници ловци от различни ловно-рибарски сдружения се събраха, за да ловуват групово в пет ловища с огромни тръни, стари лозя с черна драка, почти непроходими, но гъмжащи от чакали и лисици. Десет гоначи с 25 кучета осигуриха успеха на ловния излет, по време на който са отстреляни 23 хищника – 18 чакала и 5 лисици. Още няколко животни, не са изкарани от гъстите храсталаци, като има и доста пропуснати, което е част от лова.

стралджа лов хищници

Три вълка отстреляха на последния излет в ЛРД-Брежани
Три гонки с променлив резултат

Огромната група ловци се събра още в 7,30 сутринта, два часа продължи организацията на групите, попълването на петте разрешителни, определянето на отговорници, разпределянето на гоначите. Ловният ден започна в 9,30 и завърши в 16,30 часа. Организирани бяха три гонки, като на първата се отстреляха 13 хищника – 5 лисици и 8 чакала, на втората – 9 животни и на третата – само едно. Отличи се Емил Александров от ЛРС-Ямбол с пет отстреляни хищника. Участвалите в лова благодарят на гоначите Йордан Енев от ЛРС-Раднево, Кирил Казанкалиев от ЛРС-Поморие и Пламен Кибритев от ЛРС-Карнобат и Христо Желев от ЛРС-Сунгурларе. Рамо до рамо с мъжете ловуваха Нина Хинова и Гергина Велева от Национален дамски ловен клуб „Аврора“.

стралджа лов хищници

Отлична организация

Едно от най-важните неща е да се отбележи добрата организация на ловния излет, за което голяма заслуга има председателят на ЛРД-Стралджа 1 Стоян Стоянов. Стриктно бяха спазвани всички мерките за безопасност и ловът завърши с приятни емоции, без инциденти.

Ловът на хищници продължава

А тъй като през февруари е най-подходящото време за организиране на груповите ловни излети за хищници, обединените хищничари ще проведат следващите си излети на територията на ЛРС-Карнобат, ЛРС-Гълъбово и ЛРС-Бургас.

Посетете нашата Фейсбук страница 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ