НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД–Михалич – Край Вълчи дол има и вълци

михалич лов

Не само огромен брой чакали и лисици бродят из ловните райони на ЛРС-Вълчи дол, но се появяват и вълци в добруджанската равнина. Това беше констатирано при един ловен излет в началото на януари в ловностопанския район на ЛРД-Михалич, когато падна огромен вълк.

Ето какво казва председателят на сдружението Николай Христов:

“През декември миналата година ловци от дружинките в селата Караманите, Стефан Караджа и Есеница  ни информираха за вълк, който броди по нашите ловни полета и унищожава дивеча дивеч. През последните декемврийски дни изчезнаха сърни, чакали и друг вид дивеч в района на дружинката в село Михалич, което ни наведе на мисълта, че това е истина, а не ловни лакардии.”

ЛРД–Въглевци – Първата слука за новата година – 40 кг вълчица

Така при първия много добре организиран ловен излет за месец януари за дива свиня в местността “Кобаклъка”  бе отстрелян хищникът.  Вълкът е мъжки екземпляр с тегло около 50 килограма.

михалич лов

“Точен беше ловецът ни Йордан Маринов, който с един куршум отстрелва хищника – твърди председателят на дружинката в Михалич Мирослав Кирилов. –  Слуката зарадва не само ловците в излета, но и жителите от района, защото вредите, които вълкът нанасяше както на дивеча, така и на домашните животни, бяха много големи.”

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ