НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД–Сава – Успяха да отстрелят трофеен глиган

сава лов

Ловците от дружинката в село Сава, която е част от ЛРС “Камчия” в град Дългопол, изпращат сезона с пет отстреляни диви свине. Това не е кой знае колко голяма слука, но  като се има в предвид “сушата” за този вид дивеч, е все нещо. Радостното е, че ловците имат добро постижение на огромен глиган, който тежеше около 200 кг, за което разказва председателят на дружинката Красен Калчев:

” Точен се оказа младият ловец Желяз Железов, на когото всички ловци благодариха за доброто попадение. Глиганът беше много охранен, седемгодишен, обикалял в района на Камчийската долина. Хубавото е, че има много добър трофей, дължината на глигите е 23 сантиметра.  А ловецът Огнян Минков има слуката на тригодишен глиган с тежина около 120 килограма.”

ЛРД–Въглевци – Първата слука за новата година – 40 кг вълчица

сава лов
Красен Калчев с двете свине, който е отстрелял на дубле

На втори януари кучетата на гоначите  от ЛРД-Сава Петър Петров и на Иван Добрев изкарват от гората три диви свине, като двете падат от куршумите на Красен Калчев, който е много доволен, че  е със слука и в този сезон. Животните са по около стотина килограма и са отстреляни на дубле.

сава лов
Петър Петров – секретар на дружинката, с добрите си кучета, които помагат на ловците за откриването на дивеча

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ