ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС – Велики Преслав – Отчитат добър сезон за диви свине и сръндаци

велики преслав лов

В ловищата на ЛРС-Велики Преслав бяха отстреляни 74 диви свине, като най-много те са отново в дружината на село Веселиново, където миналия сезон отстрелът беше 80 броя, а сега  17, и в село Янково, където слуката бе 15 диви свине. Тук на откриването бе отстрелян и най-големият глиган в сдружението – той тежеше 250 кг, точен бе ловецът Ахмед Ахмедов, екземплярът е трофеен с дължина на глигите около 25 см.

В ЛРС-Радомир отстреляха 223 диви свине, в ЛРС-Брезник – 69

„Имаше е други едри глигани от по 200 и 180 килограма”, споделя председателят на дружинката Севдалин Краев, който твърди, че сезонат е бил много добър.

„В дружинката в село Хан Крум слуката е на 4 глигана, като най-големият бе 180 килограма”, казва председателят Георги Демиров. От много време ловището гъмжи от  фазани, този сезон ловците са имали предвидени два излета, но никой не е отишъл да стреля, защото те са убедени, че не бива да се ловува на този вид, който е много красив и атрактивен в землищата на долините край Камчия и Врана.

По линията на организирания ловен туризъм в ловностопанския район на ЛРС-Велики Преслав през сезона бяха отстрелени и 11 сръндака. В ЛРД-Смядово са отстрелени 5 екземпляра, в ЛРД-Кочово четири, в ЛРД-Драгоево три и по един в дружинките на селата Имренчево и Ловец.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ