НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Три вълка отстреляха на последния излет в ЛРД-Брежани

брежани лов

Последният ловен излет за сезон 2020 г. се оказа твърде емоционален и вълнуващ за ловците от ловната дружинка в село Брежани към Благоевградското ловно-рибарско сдружение и фатален за глутница вълци, върлуващи в района. Само преди седмица те бяха убили 16 овце и кобила на животновъди от селото.

ЛРД–Михалич – Край Вълчи дол има и вълци

Преди две години имах удоволствието да разкажа за невероятния удар на същата дружинка, тогава при откриването на ловния сезон, когато още на първата гонка в м.”Денчов баир” паднаха от изстрелите пет вълка. Сега, преди дни в м.”Кестените” край село Брежани група от четири вълка попада в капана на гонката. подготвена за диви свине. Вдигнати от настойчивите гоначи Пламен Спасов и Николай Младенов, попадат на мушката на Николай Груев и Давид Гълъбов. Два от хищниците са отстреляни веднага след изстрелите, трети е смъртно ранен и с жалостен вой и скимтене се отдалечава, но е намерен на другия ден мъртъв в съседно дере. Четвъртият успява да се измъкне, но едва ли скоро ще припари в района.

Този случай още веднъж доказва, че когато има перфектна организация и дисциплина по време на гонките, слуката е гарантирана. А да се надхитри вълкът е трудна работа. Затова е и поредната похвала за ловците от Брежани.

Кузман Петров

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ