НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Три вълка отстреляха на последния излет в ЛРД-Брежани

брежани лов

Последният ловен излет за сезон 2020 г. се оказа твърде емоционален и вълнуващ за ловците от ловната дружинка в село Брежани към Благоевградското ловно-рибарско сдружение и фатален за глутница вълци, върлуващи в района. Само преди седмица те бяха убили 16 овце и кобила на животновъди от селото.

ЛРД–Михалич – Край Вълчи дол има и вълци

Преди две години имах удоволствието да разкажа за невероятния удар на същата дружинка, тогава при откриването на ловния сезон, когато още на първата гонка в м.”Денчов баир” паднаха от изстрелите пет вълка. Сега, преди дни в м.”Кестените” край село Брежани група от четири вълка попада в капана на гонката. подготвена за диви свине. Вдигнати от настойчивите гоначи Пламен Спасов и Николай Младенов, попадат на мушката на Николай Груев и Давид Гълъбов. Два от хищниците са отстреляни веднага след изстрелите, трети е смъртно ранен и с жалостен вой и скимтене се отдалечава, но е намерен на другия ден мъртъв в съседно дере. Четвъртият успява да се измъкне, но едва ли скоро ще припари в района.

Този случай още веднъж доказва, че когато има перфектна организация и дисциплина по време на гонките, слуката е гарантирана. А да се надхитри вълкът е трудна работа. Затова е и поредната похвала за ловците от Брежани.

Кузман Петров

Посетете нашата Фейсбук страница 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top