НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

В ЛРС-Антоново отново са с преизпълнен план за дивите свине

антоново лов

Завършилият ловен сезон  за едър дивеч донесе още един успех за ЛРС “Сокол 1” в град Антоново. Ловците от Тузлука нямаха големите резултати от предходния сезон, когато бяха със слука от 950 диви свине, но и сега те успяха да намерят и отстрелят 272 броя при предвидени  235, което представлява 115 на сто от плана за отстрел.  Една част от слуката са много добри и едри глигани. В ловището на първа градска дружинка в Антоново председателят на сдружението Румен Рафаилов отстреля 160- килограмов екземпляр, който му донесе много хубав трофей с 24 сантиметра глиги за сребърен медал. На едър екземпляр  случиха и в ловището на ЛРД-Таймище, където председателят на дружинката Благой  Панчев отстреля 247- килограмов глиган.

ЛРС – Велики Преслав – Отчитат добър сезон за диви свине и сръндаци

С най-добри резултати са ловците от ЛРД-Стеврек, която е най – голяма в сдружението – при предвидени 41 диви свине те отчетоха 72 броя, в ЛРД-Таймище отстрелът е 32 при план 27, в ЛРД-Длъжка поляна слуката е 42 екземпляра при планирани 39  /миналата година дружинката имаше над 150 броя/, Първа градска в Антоново са с 27 диви сивне, което е с 13 повече от планираните.

„Въпреки по-малкия отстрел в сравнение с миналите години на териториите на нашите дружинки има добра популация и ловците останаха доволни, надяваме се на хубави слуки и през следващия сезон, а гаранция затова е наличието на доста диви свине в Тузлука” – коментира председателят на сдружението Румен Рафаилов.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ