НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

НЛРС-СЛРБ: Изключете бракониерите и не ги приемайте в други сдружения

Не на бракониерството

От началото на годината са установени шест нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча, като три от тях са за отстрелян дивеч без разрешително за лов. Само през последните два дни горските служители са предотвратили два случая на бракониерски лов.

Екип на Изпълнителна агенция по горите предотврати случай на бракониерски лов при обход на землището на с. Черни Осъм, община Троян. Горските инспектори спрели за проверка лек автомобил с две лица. При направената инспекция на превозното средство, служителите намерили ловно нарезно оръжие, снабдено с оптика. Оръжието било извън калъф, сглобено и подготвено за ловуване с патрони.

бракониерство "Черни Осъм"
Оръжието на нарушителите

При проверката, проверяващите установили, че оръжието е незаконно и с изтрити номера. По информация на НЛРС-СЛРБ единият от задържаните никога не е бил ловец, а другият е с отнети права от около 3 години. Автомобилът и оръжието на нарушителите са задържани.  Незабавно са уведомени органите на МВР, като по случая е заведено досъдебно производство.

Бракониерство на територията на ЛРС-Пазарджик

В другият случай горски служители от Регионална дирекция по горите – Пазарджик са заловили на 16 февруари четирима бракониери в района на ловна дружина Лесичово от състава на ЛРС-Пазаржик. Те са спрели за проверка две моторни превозни средства, в които пътували четирима души. Нарушението е констатирано от екипи на регионални дирекции по горите София и Пазарджик по време на обход в землището на селата Лесичево и Горно Вършило.  

пазарджик бракониери
Автомобилът на нарушителите

Освен извадените от калъфите и сглобени ловни пушки в автомобилите са открити две ловни кучета. Нарушителите се оказали без разрешителни за лов, като единият от тях е и без заверен ловен билет за 2021 г. 

НЛРС-СЛРБ призовава заловените за бракониерство да бъдат изключени от сдруженията.


Докато ловците от цялата страна полагат неимоверни грижи за дивите животни, като подхранват, правят просеки и се грижат за спокойствието на животните, отделни малки групи злоупотребяват с природата и без скрупули отстрелват незаконно. От Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” призоваваме ръководствата на сдруженията, в които членуват заловените бракониери, да наложат най-тежката санкция предвидена в уставите си и да изключат нарушителите, а другите сдружения в страната да не ги приемат в състава си!

Сигнали за бракониерство подавайте ТУК

Последвайте ни и във Facebook!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ