НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Вълчи дол – Съревнование между дружините в отстрела на хищници

вълчи дол хищници

Ловните дружинки на територията на ЛРС в град Вълчи дол постигат много добри резултати при регулацията на хищници, затова спомага и воденото съревнование между дружините и наградите, които се осигуряват от УС на сдружението. За миналата година дружинката в с. Есеница беше на първо място, а за последния сезон според председателя й Петко Керчев отново се отчита добра дейност.

ЛРС-Карнобат – Отстреляни са 1923 чакала и 281 лисици

 “По време на излетите за групов лов на дива свиня имаме възможност да отстрелваме и чакали, чиято популация в нашите ловища е много голяма – казва Петко Керчев. – Сезонът завърши с 28 отстреляни чакала, както и с дисетина лисици. През януари и февруари тази година също имаме доста отстрел. На един излет за по-малко от два часа отстреляхме три чакала в горското сечище. Най-добра слука имат ловците Христо Стратиев, Фердинанд Орханов, Недко Димов, който е секретар на дружинката, и други, като голяма е заслугата на ловното куче на Злати Друмев, което работи много безотказно на хищници.”

вълчи дол хищници
Най-добрият хищничар в ЛРД – Войводино Георги Жеков със слуката си

Добра е дейността по намаляване на хищниците в ловищата и на дружинката в село Войводино.

“За миналия сезон са отчетени 13 чакала и доста лисици. Нашите ловци живеят със стремежа да се регулират многото хищници, за да се даде спокойствие на дивеча и приплодите му. Затова доста отстрел имахме и през първите два месеца на тази година, когато обърнахме много по -голямо внимание на регулирането на чакалите и лисиците. Най-добре се представят Георги Жеков, Димо Георгиев, Мария Павлова и други. Двама са ни кучкарите, чиито четириноги помощници работят много добре – Тихомир Байчев и Илия Димов” – разказва председателят на дружинката в с. Войводино Ганчо Савов.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ