140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Добър отстрел на диви свине отчетоха в ЛРС-Дупница

дупница диви свине

Близо 290 диви свине са отстреляни през сезон 2020-2021 г. на територия­та на сдружение „Дупнишко ловно-рибарско дружество”, съобщиха оттам. Като най- голям успех ловците смятат липсата на африканска чума по свинете (АЧС).

„Отстреляни са 287 диви свине при план от 401 инди­вида, т.е. изпълнението на плана е 71,6 -72 %. Най-до­бра слука са имали ловците от дружинката на село Дяко­во – отстреляли са 112 диви свине. Втори са в Усойка – с 35, трети Фролош – с 23. Следват Коркина, където има отстрел на 16 диви сви­не, Драгодан – 14, Крайници – 11. В някои от дружинките слуката е много слаба – в Рила и Стоб имат едва по 1 дива свиня. Има и дружинки, където сезонът е на 0, това са Джерман, Кочериново и Цървище. На какво се дъл­жи това, не мога да кажа. През лятото специално в района на Рилското корито имаше дива свиня, но през есента изчезна”, обясни Кирил Боцев – специалист по лова към сдружението в Дупница.

Фактът, че районът остава незасегнат от АЧС, продъл­жава да е най-радващото нещо за сдружението. „Най- важното е, че в района няма АЧС. Нито една проба не е дала положителен резултат. Не са намирани трупове на умрели диви свине”, комен­тира Боцев.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ