ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Мъж и жена са простреляни по време на незаконен лов

Инцидент - лов

На 7 юли към 23.18 ч. в  МВР – Враца е получено съобщение за простреляни лица, които са транспортирани в болницата във Враца, където са предприети хирургични интервенции. Простреляните са 20-годишен ловец от ЛРД-Оселна и негова приятелка от с. Лакатник, която не е ловец.

Експертите на Съюза говорят: Инцидентите по време на лов намаляват, но остава проблемът с бракониерството

 Установено е, че произшествието е станало не в землището на ЛРД-Оселна, а в  землището на Игнатица, гориста местност на около 5 км от с.Оселна. Простреляните заедно с 42-годишен мъж от същата дружинка излезли да ловуват. „ На какъв лов не зная, защото нямат никакви разрешителни“, казва Мариан Атанасов, специалист по лова в ЛРС-Мездра. От полицията са проверили графика и са установили, че нямат бележки за лов. Всеки месец председателите на дружини дават списък на лицата, които ще ловуват на хищници или индивидулно на дива свиня, но такъв за тази дружина за този месец няма.

Правила за лов в България

Установено, че двамата ловци са носели законно притежаваните си ловни оръжия – пушка и ловен автомат. Една от версиите е, че пушката се е закачила за храст и произвела изстрел, който причинил наранявания на двете лица. Втората версия е, че младият мъж и приятелката му са напуснали пусията си без да предупредят, след което другият мъж е стрелял без да има ясна видимост.  Образувано  е досъдебно производство  за разследване на престъпление по чл.129, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.


Павлина Павлова


Последвайте ни и във Facebook!

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ