140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Скромен отстрел в дружините на ЛРС-Долна-Митрополия

откриване долна митрополия

Този път с цел да разчупя малко нещата и вместо да посетя само една дружина за първия излет реших да посетя три от състава на ЛРС-Долна Митрополия. А именно ЛРД-Ореховица, през ловностопанския район на която протича река Искър, ЛРД-Комарево на река Вит и между тях ЛРД-Славовица. Три дружини, три различни района, три различни способа на ловуване…

откриване долна митрополия

Групата на Лрд-Ореховица се развърна във верига и тръгна… Така посрещнахме изгрева на слънцето. От изток отначало срамежливо, показвайки се едва едва, то изскочи като огромна червена пита и се изгуби сред перестите облаци, легнали ниско на хоризонта. Няколко минути по-късно огря в цялата си прелест, но това едва ли щеше да ни помогне за бъдещия резултат.

Един час по-късно прекосявах ореховското землище и навлязох в славовското. След като се свързах със секретаря на дружината Тихомир Тодоров, запраших към противоградната ракетна площадка по посока на Вълчи дол, където ловуваше групата.

откриване долна митрополия

Запраших буквално, защото колкото и бавно да се движех, зад мен се беше получила димна завеса от финни прахови частици, резултат от голямата суша и движението на селскостопанските машини в района. Когато пристигнах при групата се озовах в същата ситуация като при предната дружина. Тихомир ме посрещна с двамата си ловни помощници – пойнтер и дратхар, и сподели за слабия резултат до момента.

откриване долна митрополия

Направих снимка на групата, пожелах им наслука и продължих към Комарево. На хижата на дружината вече се събираха отделните групи и коментираха резултатите си. Председателят Владислав Георгиев позира веднага със своя отстрел. Направих обща снимка на всички и така приключи моят воайаж с репортаж от мястото на събитието.

откриване долна митрополия

След като се информирах и от останалите дружини в сдружението резултатите от излетите се оказаха повече от скромни.

Така приключи първият ловен ден за новия сезон в ЛРС-Долна Митрополия, но не напълно. От тук нататък започваха мероприятията по отпразнуване на събитията, които не се знаеше кога ще свършат.

Валери Ангелов

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ