140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Шумен – Трима другари с добра слука на пъдпъдък

Вехтово другари

Добра слука и изпълне­на на норма при лов на пъд­пъдъци. Това отчита след последния ловен излет на мигриращ дивеч Тунай Йо­нуз от шуменското село Ве­хтово. На индивидуален лов на пъдпъдък Тунай излязъл заедно със своите другари Диян Донев и Мехмед Мехмедов. В 6.30 посрещнали изгрева на полето и започнали изле­та. Имало толкова дивеч, че в 8.30 ч. спрели лова, защо­то изпълнили нормата.

„По 15 птици всеки от нас си отстреля. Общо 45 пъд­пъдъка ни беше слуката и прекратихме излета съглас­но закона”, обобщава числа­та Тунай, който работи като полицай и спазването на законите за него е не само гражданско, а и служебно задължение. Той и колегите му са радостни, че в райо­на има пъдпъдък. Казват, че поне още толкова птици са вдигнали и по-рано щели да завършат ловния ден, но дратхаарът Джефър е още малък, сега се учи. Палето е на по-малко от 5 месеца, много напред тича и вдига птиците твърде далече за ус­пешен изстрел. Но има дан­ни да стане добър птичар.

Кръстница на малкия и надежден Джефер е 5 го­дишната Лалин. Нейното красиво име в превод от арабски означава червен скъпоценен камък. А дали момиченцето ще наследи ловната страст на своя баща и ще тръгне с другари по ловните полета още е рано да се каже. Макар вече да е по­искала ловен костюм и да е изявила желание да ходи с мъжете на лов, но за патици. Иска да помага, като надува свирката, която имитира ди­вата патица. Новият сезон за лов на водоплаващ дивеч ще покаже.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ