НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Шумен – Трима другари с добра слука на пъдпъдък

Вехтово другари

Добра слука и изпълне­на на норма при лов на пъд­пъдъци. Това отчита след последния ловен излет на мигриращ дивеч Тунай Йо­нуз от шуменското село Ве­хтово. На индивидуален лов на пъдпъдък Тунай излязъл заедно със своите другари Диян Донев и Мехмед Мехмедов. В 6.30 посрещнали изгрева на полето и започнали изле­та. Имало толкова дивеч, че в 8.30 ч. спрели лова, защо­то изпълнили нормата.

„По 15 птици всеки от нас си отстреля. Общо 45 пъд­пъдъка ни беше слуката и прекратихме излета съглас­но закона”, обобщава числа­та Тунай, който работи като полицай и спазването на законите за него е не само гражданско, а и служебно задължение. Той и колегите му са радостни, че в райо­на има пъдпъдък. Казват, че поне още толкова птици са вдигнали и по-рано щели да завършат ловния ден, но дратхаарът Джефър е още малък, сега се учи. Палето е на по-малко от 5 месеца, много напред тича и вдига птиците твърде далече за ус­пешен изстрел. Но има дан­ни да стане добър птичар.

Кръстница на малкия и надежден Джефер е 5 го­дишната Лалин. Нейното красиво име в превод от арабски означава червен скъпоценен камък. А дали момиченцето ще наследи ловната страст на своя баща и ще тръгне с другари по ловните полета още е рано да се каже. Макар вече да е по­искала ловен костюм и да е изявила желание да ходи с мъжете на лов, но за патици. Иска да помага, като надува свирката, която имитира ди­вата патица. Новият сезон за лов на водоплаващ дивеч ще покаже.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ