ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

81 диви свине са отстреляни на старта в Ловно-рибарско дружество „Елен“ – Кюстендил

Ловно-рибарско дружество „Елен“

Успешен старт на сезона за групов лов на дива свиня отчитат в Ловно-рибарско дружество „Елен“ – Кюстендил. Ловците и ръководството на сдружението са доволни, че в Кюстендилско има  дива свиня, която е обект на отстрел в района. И най-важното, че няма открити умрели или болни диви свине.

„Откриването на сезона за нас беше успешно.  В района има дивеч. От 81 проби от диви свине, представени за изследване  за наличие на трихинелоза в лаборатория в Благоевград, 3 са върнати, тъй като са маломерни. За останалите чакаме резултатите, които ще бъдат готови до 2-3 дни. Ловците не са открили умрели или болни от Африканска чума животни в района”, съобщи Венко Калинчев – ловен специалист към сдружението, което е съставено от 23 ловни дружинки.

78 диви свине отстреляха дружините на ЛРС-Кърджали за два дни

На старта на сезона най-голям късмет са имали 3 от дружинките – в селата Сушица, Страдалово и Коняво. „Ловците в Сушица са отстреляни са 11 диви свине, в Страдалово – 6, а в Коняво 4. Почти всички дружинки са открили сезона с водосвети и курбани за здраве. Преди имаше традиция да се събират по 3 дружинки заедно, но сега заради коронавируса, за да няма струпвания, правят откриването самостоятелно. Водосвети e имало в Седалово, Жилинци, в Треклянския край, в Злогош”, завърши Калинчев.

За този сезон Ловно-рибарско дружество „Елен“ има план за отстрел на 960 диви свине.

Юлияна КОЛЧАКОВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

© 2020 Съюз на ловците и риболовците в България Всички права запазени Снимки: Unsplash.com Поддръжка: Дигитална Агенция “Пиксел Вижън”
Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ