140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД–Арбанаси – Началото е късмет за гост на дружината

арбанаси лов

Ловната дружина във великотърновското село Арбанаси се записа с отстрел на дива свиня още при откриването на новия     сезон. Най-успешните ловци през миналия сезон в сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” – Велико Търново тръгнаха сутринта в съботния ден с надеждата да запишат първата си слука. Така и стана.
Този ден арбанашките ловци бяха в м. „Полето“. След задължителния инструктаж, направен от ръководителя на лова Димитър Димитров, в 9 часа гоначите пуснаха кучетата. След около 40 минути се чува лай – четириногите „ловци” откриват седем-осем диви прасета, с тях и един глиган. Кучетата налитат на него, но той се отбранява и ранява две от четириногите, едното доста сериозно, та се налага да го откарат на ветеринар, който да го закърпи.

ЛРД-Баня откри сезона с голям глиган

„Много добро е в откриването и преследването на диви прасета,” обяснява Димитър Коларски, председател на ЛРД-Арбанаси.
Докато кучетата са заети с глигана, една дива свиня от групата излиза точно срещу позицията на Кристиян Кънев. Той не се двоуми, стреля веднага и я поваля само с един изстрел. Животното се оказва 90-килограмово миналогодишно прасе.
Ловният излет е прекратен веднага. Всички участници в него са доволни от слуката още в първия ден на свинския лов. А Димитър Коларски със задоволство обяснява, че в землището на Арбанаси не липсват диви свине – на камерите се забелязват 25-30 такива животни, които постоянно се навъртат тук. Така че очакванията са този ловен сезон да е успешен като миналия, а защо не и още по-резултатен.
Колкото до Кристиян Кънев – той членува в ловната дружина в с. Ресен и ловува трета година. Там обаче рядко се срещат диви сивне, а той е мераклия да стреля по такъв дивеч и затова редовно гостува на приятелите си от Арбанаси. Миналата година тук отстреля 250 кг глиган с 22 см глиги, които ловецът пази за спомен от този успешен ловен излет.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ