НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД-Бежаново – Шампионите тръгват по шампионски

бежаново лов

Обнадеждаващо начало на сезона отбелязаха ловците от с. Бежаново към Луковитското сдружение. Понеже са се събрали много хора за първия ловен излет, разделили са се на две групи, които поели в различни посоки. Късметът е споходил групата, провела гонка в м. „Усойната“.

Два приплода са реализирали, като първо гоначът Богдан Иванов е имал шанс да стреля успешно, а по-късно Наско Митков, който е бил на пусия, се справя и с второ животно. След успешната стрелба ловът е прекратен.

Втората група, в която е бил председателят на ЛРД-Бежаново Илия Илиев, не е имала късмета да отстреля нещо, но следи от диви свине се виждат и това е добър знак за следващи силни излети. В землището на селото има обширни царевични масиви, които все още не са прибрани и за всички е ясно, че животните ще се навъртат там, понеже имат сигурна прехрана. Уточняваме, че ловците от Бежаново са традиционните шампиони на ЛРС-Луковит по отношение на свинския лов и нямат намерение да отстъпват от тези позиции.

бежаново лов
Силен старт и за ЛРД-Луковит-2

Илия Илиев сподели, че планират и лов на фазани през този месец. В дружината имат млади момчета с добри кучета, които са ентусиазирани да разнообразят лова и да си тестват уменията със стрелба по пернати.

Ръководителят на сдружението Христо Стойков добави още интересни вести за успешен лов през първия уикенд от новия сезон. Втора градска дружина са отстреляли общо 4 животни – по две в двата поредни ловни дни. Първият излет е бил в м. „Ръждавица“, а през втория ден са ловували в м. „Паничка Усое“. Още на старта са се разписали и ловците от селата Дъбен, Карлуково, Беленци.

бежаново лов
Двама отличници от Втора градска дружина

         В луковитското сдружение отчитат сравнително слаб сезон в отстрела на пъдпъдъци, а по гургулици са решили изобщо да не стрелят заради намалялата популация и наложените рестрикции у нас. За тях истинският лов тепърва започва.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ