140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРД-Горна Брезница – Успешен първи ловен излет без слука

брезница лов

Държа да подчертая, че заглавието на репортажа не е объркано. Понякога се чудя защо според много ловци за успешен ловен ден се смята само този, когато има отстреляни диви животни. Потребителската философия няма нищо общо с моралното и дълбоко хуманно разбиране на онези наши колеги, за които ловът е магия и времето прекарано в такъв хубав ден сред природата е истинско удоволствие и награда за сетивата.

Именно така се чувстваха 18-те ловци от ловната дружинка в село Горна Брезница, която е част от ловно сдружение “Синаница” в гр. Кресна, Благоевградска област.

Първите думи на председателя на дружинката Стоян Йоргов на сутрешния инструктаж бяха “Да ни е честит първия ловен излет за този сезон. Има много неща, които ще си кажем, но най-важното е винаги да се връщаме у дома живи и здрави”.

брезница лов

Двете гонки в местностите “Плоски” и “Хвърковец” в най-северните склонове на Малешевската планина не дадоха очаквания резултат въпреки доказателствата, че в района има движение на диви свине. Явно гоначите и ловните кучета тепърва ще влизат във форма и слуката ще ги споходи още на следващите ловни дни.

След двете гонки дружинката спази традицията – на ловната хижа над селото в близост до манастира “Св.Илия” част от ловците вече бяха подготвили трапезата за курбана, който те всяка  година правят в началото на ловния сезон. Отец Георги Танчев ги благослови и пожела здраве, късмет и добра слука. Овенът за курбана беше дарен от ловеца Георги Манов по повод раждането на дъщеря му.

Така правят истинските ловци. В ЛРД-Брезница и без слука знаят как да празнуват, да се шегуват и веселят .                            

Кузман Петров

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Реклама

ЛОГО - СЛРБ